Banan i czekolada... Pyszności!! Przepis pochodzi ze Słowacji od pewnej
miłej słowaczki:) Polecam te kuleczki, bo robi się je szybko i zaskakują
swoim wyglądem. Najlepsze są następnego dnia, kiedy biszkopty zmiękną
pod urokiem banana...:)
Składniki:
Wykonanie:
Banany obrać ze skóry i pokroić w plastry ( najlepiej około 0,5 cm grubości). Biszkopty przełożyć bananami. Rozpuścić, najlepiej w mikrofali margarynę Plantę, następnie pokruszyć do niej czekoladę i ponownie rozpuścić w kuchence. W ciepłej polewie zanurzać biszkopty przełożone bananami i układać je na deseczce wyłożonej folią aluminiową lub papierem pergaminowym. Pozostawić do zastygnięcia. Biszkopty najlepiej nabijać na wykałaczkę i przy jej pomocy zanurzać w polewie.
Składniki:
- 3 spore banany;
- 1 opakowanie okrągłych malutkich biszkoptów;
- 15 dkg czekolady gorzkiej (ja mam ulubioną E.Wedel);
- 9 dkg margaryny (najlepsza Planta);
Wykonanie:
Banany obrać ze skóry i pokroić w plastry ( najlepiej około 0,5 cm grubości). Biszkopty przełożyć bananami. Rozpuścić, najlepiej w mikrofali margarynę Plantę, następnie pokruszyć do niej czekoladę i ponownie rozpuścić w kuchence. W ciepłej polewie zanurzać biszkopty przełożone bananami i układać je na deseczce wyłożonej folią aluminiową lub papierem pergaminowym. Pozostawić do zastygnięcia. Biszkopty najlepiej nabijać na wykałaczkę i przy jej pomocy zanurzać w polewie.
Wyglądają cudownie, z pewnością wypróbuję!
OdpowiedzUsuńFajne:)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś - pycha!
OdpowiedzUsuńBomba wyglądają i w ogóle świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuńJestem zachwycona!!! Zapisuję do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł! Podoba mi się. Takie proste, a takie trudne, nie wpadłabym na taki pomysł:)
OdpowiedzUsuńWow, takie proste i fajne! No i pyszne, wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńAle to fajne!! Z pewnością zrobię :)
OdpowiedzUsuńSuper, taki prosty przepis, a jaki efektowny rezultat!
OdpowiedzUsuńOooooo pyszności!
OdpowiedzUsuńrewelacja:)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę je zrobić :-)
OdpowiedzUsuń