Może dzisiaj z innej beczki:) Nie na słodko, ale wytrawnie i obiadowo:) Piersi z kurczaka w innej odsłonie, bo znajdziesz tam i szynkę i serek żółty i paprykę... Polecam na niedzielny obiad i nie tylko:)
Dla 4 osób:
Dla 4 osób:
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka;
- 4 plastry szynki gotowanej;
- 4 plastry sera żółtego;
- 1 mała czerwona papryka (może być konserwowa);
- 2 jajka;
- 2 łyżki sezamu;
- tarta bułka;
- zioła prowansalskie;
- pieprz ziołowy;
- sok z 1 małej cytryny;
- sól;
Wykonanie:
Piersi z kurczaka opłukać i delikatnie rozbić na cienkie placki ( ja to robiłam w woreczku foliowym). Rozbite piersi skropić sokiem z cytryny i natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Następnie na mięsie układać plaster szynki, plaster sera żółtego i cieniutkie paseczki papryki. Pierś z kurczaka złożyć na pół i spiąć brzegi wykałaczką.
Jajka lekko rozbełtać (można dodać trochę mleka). Przygotowane piersi moczyć w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Smażyłam na dosyć sporej ilości oleju.
lubię takie urozmaicenia :) pyszna wersja!
OdpowiedzUsuńUwielbiam drobiowe kotleciki :)) na pewno są pyszne :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Olinka - Smakowy Raj
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie ;d
OdpowiedzUsuńPodobają mi się. Takie inne i pyszne :)
OdpowiedzUsuńpomysłowo, apetycznie, pysznie!
OdpowiedzUsuń