Zdjęcie jest fatalnej jakości, ale cóż... trzeba było je robić "w biegu":) Zresztą co tam fotka, jak sałatka pyszna i warta wypróbowania. Ja w każdym razie do tego przepisu wracam bardzo często:)
Składniki układa się w salaterce kolejno warstwami, od dołu:
- 10 dkg ryżu ugotowanego na sypko;
- 1 duża cebula biała pokrojona w kostkę i sparzona wrzątkiem;
- 4 jaja ugotowane i pokrojone w kostkę;
- 30 dkg paluszków krabowych pokrojonych w kostkę;
- 1 puszka kukurydzy;
- szczypiorek;
Każdą warstwę należy posmarować majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym, doprawionym do smaku solą i pieprzem.
co tam focia, smak się liczy:) a smaku się domyślam!
OdpowiedzUsuńP.S nie wiem co chcesz od tej fotki, sałatka wyszła baaardzo apetycznie:)
Znakomita sałatka i pięknie się prezentuje ! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam sałatki z paluszkami krabowymi, aż wierzyć się nie chce są przecież takie popularne ostatnio :) Teraz wiem, skąd wezmę przepis...:)Dlaczego myślałam, że u Ciebie tylko ,,na słodko" jest? :)
OdpowiedzUsuńa gdzie w składnikach paluszki krabowe?? bo to chyba główny składnik tej sałatki... ale jutro ją spróbuję zrobić:)
OdpowiedzUsuńTrzeba uważnie przepis przeczytać:) Przecież pisze, że potrzeba 30 dkg paluszków krabowych:)
Usuń