wtorek, 18 września 2012

Sałatka z paluszkami krabowymi




Zdjęcie jest fatalnej jakości, ale cóż... trzeba było je robić "w biegu":) Zresztą co tam fotka, jak sałatka pyszna i warta wypróbowania. Ja w każdym razie do tego przepisu wracam bardzo często:)







Składniki układa się w salaterce kolejno warstwami, od dołu:
  • 10 dkg ryżu ugotowanego na sypko;
  • 1 duża cebula biała pokrojona w kostkę i sparzona wrzątkiem;
  • 4 jaja ugotowane i pokrojone w kostkę;
  • 30 dkg paluszków krabowych pokrojonych w kostkę;
  • 1 puszka kukurydzy;
  • szczypiorek;

Każdą warstwę należy posmarować majonezem wymieszanym z jogurtem naturalnym, doprawionym do smaku solą i pieprzem.



5 komentarzy:

  1. co tam focia, smak się liczy:) a smaku się domyślam!
    P.S nie wiem co chcesz od tej fotki, sałatka wyszła baaardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Znakomita sałatka i pięknie się prezentuje ! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie jadłam sałatki z paluszkami krabowymi, aż wierzyć się nie chce są przecież takie popularne ostatnio :) Teraz wiem, skąd wezmę przepis...:)Dlaczego myślałam, że u Ciebie tylko ,,na słodko" jest? :)

    OdpowiedzUsuń
  4. a gdzie w składnikach paluszki krabowe?? bo to chyba główny składnik tej sałatki... ale jutro ją spróbuję zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba uważnie przepis przeczytać:) Przecież pisze, że potrzeba 30 dkg paluszków krabowych:)

      Usuń