Jak dla mnie, to sernik przepyszny:) Uwielbiam malinki i równie
mocno uwielbiam serniki... i pewnie dlatego mi ten sernik tak bardzo
smakuje. Ciasto, nie da się ukryć, jest pracochłonne, ale warto je
upiec.
Składniki na ciasto:
Składniki na masę serową:
Składniki na bezę:
Sernik piec w temperaturze 1800C przez 1 godzinę i 15 minut.
Proporcje składników na sernik są na dużą blaszkę.
Składniki na ciasto:
- 25 dkg margaryny (ja używam zawsze "Kasię");
- 3 szklanki mąki pszennej;
- 3 łyżki cukru pudru;
- 5 żółtek;
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia;
- 1 cukier waniliowy;
- 1 słoiczek dżemu malinowego;
Składniki na masę serową:
- 1,5 kg sera białego;
- 30 dkg cukru pudru;
- 12 dkg masła;
- 10 jajek;
- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy;
- olejek cytrynowy lub skórka otarta z cytryny;
- ewentualnie rodzynki;
- 1 l malin;
Składniki na bezę:
- 5 białek (te co zostały od ciasta);
- 3/4 szklanki cukru kryształu;
- 1 kisiel cytrynowy;
Sernik piec w temperaturze 1800C przez 1 godzinę i 15 minut.
Proporcje składników na sernik są na dużą blaszkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz