sobota, 14 kwietnia 2012

Sałatka z ziołami prowansalskimi

Bardzo smaczna:) Jedli, chwalili i dokładali sobie na talerzyki...:) Więcej pisać na ten temat nie będę:)



Składniki:
  • 300g makaronu (wstążeczki, kokardki, świderki, itp.);
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka;
  • 1 puszka kukurydzy;
  • 1 puszka fasoli czerwonej;
  • 2 czerwone papryki;
  • 1 opakowanie ziół prowansalskich;
  • majonez;
  • sól i pieprz;
  Wykonanie:
Makaron ugotować all dente i przestudzić. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie. Kukurydzę odsączyć z zalewy, fasolę czerwoną odsączyć i przepłukać pod zimną bieżącą wodą. Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać sporo ziół prowansalskich (wsypuję prawie całe opakowanie), dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem. Składniki wymieszać. Sałatkę przed podaniem lekko schłodzić.
Jeżeli chodzi o mnie, to dodaję jeszcze mały pęczek pokrojonej zielonej pietruszki.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie kolorowe sałatki, piękna fotka :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna i kolorowa. Bardzo lubię takie sałateczki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja juz robilam i szczerze polecam:)jest pyszna :)

    OdpowiedzUsuń