Bardzo lubię te sałatkę i to już od baaardzo dawna:) Przepis
dostałam od koleżanki, która dostała od swojej koleżanki... Sałatka
jest smaczna i szybka w przygotowaniu.
Kapustę umyć, poszatkować i posolić, aby zmiękła. Kukurydzę i cebulkę dobrze odsączyć, dodać do kapusty. Fasolę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą i również dodać do kapusty. Do majonezu dodać roztarty ząbek czosnku, wymieszać. Majonez dodać do sałatki, popieprzyć do smaku i wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę dobrze jest przed podaniem lekko schłodzić w lodówce, ale nie koniecznie.
Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska;
- 1 puszka kukurydzy;
- 1 puszka czerwonej fasoli;
- 1 słoik marynowanych cebulek;
- sól i pieprz;
- kilka łyżek majonecu;
- 1 ząbek czosnku (jak ktoś lubi);
Kapustę umyć, poszatkować i posolić, aby zmiękła. Kukurydzę i cebulkę dobrze odsączyć, dodać do kapusty. Fasolę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą i również dodać do kapusty. Do majonezu dodać roztarty ząbek czosnku, wymieszać. Majonez dodać do sałatki, popieprzyć do smaku i wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę dobrze jest przed podaniem lekko schłodzić w lodówce, ale nie koniecznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz