Dla mnie pyszny! Uwielbiam to danie! Gwarantuję, że jeżeli jesteś fanem makaronów to jestem pewna, że Ci to posmakuje:)
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu tagiatelle;
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego, około 400g);
- 100 g masła;
- 7 dużych ząbków czosnku;
- 200 g białego sera kremowego;
- sól i pieprz;
- 2-3 łyżki oliwy;
Wykonanie:
Zagotować wodę z solą i oliwą, makaron ugotować al dente. Po ugotowaniu nie przelewać zimną wodą.
Czosnek obrać i posiekać nożem, podsmażyć na maśle. Uważać, aby nie przypalić, bo potrawa wyjdzie gorzka w smaku. Na podsmażony czosnek dodać rozmrożony szpinak i chwilę wszystko razem smażyć. Dodać sól i pieprz do smaku. Na końcu dodać ser, cały czas mieszając (ja kupuję ser w Biedronce biały twarogowy). Chwileczkę wszystko razem smażyć )2-3 minuty). Zdjąć z ognia. Na koniec dodać ugotowany makaron i dokładnie wszystko razem wymieszać. Podawać.
uwielbiam taki makaron!
OdpowiedzUsuńzapraszam na ekspresowe paczuszki z ciasta francuskiego :)
kocham to danie, kochammmmm!
OdpowiedzUsuńMoze byc ;)
OdpowiedzUsuń