Hm... Myślę, że u Was w pracy to jest tak jak i u mnie:) Przepisy na
przeróżne jedzonka krążą między kobitkami, że aż piszczy... Tak też
było i z tym przepisem:) Kilka lat temu w okresie wielkanocnym koleżanka
Marzenka wpadła do pokoju w pracy z kartką w ręku i z okrzykiem "mam
przepis na fajną sałatkę!". Sałatka rzeczywiście okazała się pyszna i
smakowo bardzo ciekawa! I powiem Wam, że i poza okresem Świąt Wielkanocnych też wybornie smakuje:)
Składniki:
Wykonanie:
Składniki wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce.
Uwaga: Sałatkę przygotowuję zawsze z podwójnej porcji. Połowę majonezu zastępuję dobrym gęstym jogurtem. Sałatka wtedy jest delikatniejsza w smaku.
Składniki:
- 1 słoiczek chrzanu (najlepiej firmy "Polonez");
- 1 puszka kukurydzy (odsączonej);
- 4 plastry ananasa z puszki (pokroić w kostkę);
- 4 jaja ugotowane na twardo (drobno pokroić);
- 1 torebka lub 10 dkg ryżu (ugotowanego i ostudzonego);
- 1 majonez ( 0,33 l );
- sól i pieprz do smaku;
Wykonanie:
Składniki wymieszać. Sałatkę schłodzić w lodówce.
Uwaga: Sałatkę przygotowuję zawsze z podwójnej porcji. Połowę majonezu zastępuję dobrym gęstym jogurtem. Sałatka wtedy jest delikatniejsza w smaku.
Zdecydowanie moje smaki! Koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńU mnie to średnio z przekazywaniem przepisów w pracy. Owszem,mam koleżankę,z którą dzielimy się znalezionymi czy też rodzinnymi przepisami,a tak poza tym to jakoś z nikim więcej.
OdpowiedzUsuńSalatka Alinko prezentuje się smacznie:)
robiłam taka na wielkanoc tylko chyba jeszcze był groszek tak mi sie zdaaje....nawet smaczna jest choc połaczenia chrzanu z ananasem zaskakujące moze sie wydawac
OdpowiedzUsuńTakiej sałatki jeszcze nie jadłam, muszę spróbować :]
OdpowiedzUsuńTakiej jeszcze nie robiłam :) Do wypróbowania :) A tu wyróżnienie :)
OdpowiedzUsuńhttp://kruchebabeczki.blogspot.com/2012/08/versatile-blogger-award.html
Zapisuję do wypróbowania..
OdpowiedzUsuń