W moich ustach się rozpływał:) I jestem pewna, że w
przyszłym sezonie śliwkowym pojawi się na moim stole jeszcze raz i
jeszcze raz... Przepis znalazłam w gazetce "Ciasta na stół" nr
5/36/2004. Autorką przepisu jest Pani Grażyna B.
Składniki na ciasto:
Masa serowa:
Dodatkowo:
Składniki na ciasto:
- 1,5 szklanki mąki pszennej;
- 0,5 szklanki cukru pudru;
- 12,5 dkg margaryny lub masła;
- 1 łyżka kwaśnej śmietany;
- 1 cukier waniliowy;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- 2 żółtka;
Masa serowa:
- 1 kg białego sera;
- 20 dkg cukru pudru;
- 1,5 szklanki śmietany 30%;
- 1 budyń waniliowy;
- 5 jajek;
- szczypta soli;
Dodatkowo:
- 1 kg śliwek;
- 10 dkg zmielonych migdałów;
- 10 dkg pokruszonych biszkoptów;
O mniam! Też robiłam podobny,jejku jaki był smaczny. Super :)
OdpowiedzUsuńExcellеnt аrticle! We arе linkіng to this pаrtiсularly
OdpowiedzUsuńgreаt аrticle on оur website. Kеep up the gοod writing.
Feel free to surf my webpage ... lån penge nu