Pierwszy raz jadłam te sałatkę
w Hiszpanii, stąd też ta nazwa:) Bardzo mi wtedy smakowała i nadal
smakuje, bo chociaż jej smak jest nie do opisania, to jest ona bardzo
lekka i nie obciąża na długo naszego żołądka:)
Układamy kolejno warstwami od dołu:
Układamy kolejno warstwami od dołu:
- makaron "wstążki" ugotowany;
- tuńczyk w sosie własnym (rozdrobniony);
- 4 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w plasterki;
- 1 słoiczek marynowanych pieczarek pokrojonych w plasterki;
- 2 średnie pomidory pokrojone w ósemki;
- 1 szklanka zielonych oliwek;
- 1 mały słoik marynowanej papryki pokrojonej w paseczki;
- 1 puszka szparagów;
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek;
- sok z połowy małej cytryny;
- 1 łyżka musztardy;
- sól;
- pieprz;
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz