piątek, 24 lutego 2012

Sałatka z selera naciowego

Tę sałatkę przygotowuję już od kilku lat. Chociaż często bywa na naszym stole, to jeszcze nikomu się nie znudziła. Zresztą, co tu dużo pisać, na te święta ta sałatka też będzie:)



Składniki:
  • 1 średni seler naciowy;
  • 2 papryki czerwone (może być marynowana);
  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka (albo jedna podwójna);
  • 1 spory pęczek zielonej pietruszki;
  • sól, pieprz;
  • majonez;
  • ząbek czosnku;
Wykonanie:
Selera umyć, pokroić w drobną kostkę. Jeśli mamy świeżą paprykę to również należy ją umyć i pokroić w kostkę. Zieleninę posiekać. Piersi kurczaka ugotować (ja zawsze do wody, w której gotuję mięso, dodaję troszkę vegety) i pokroić w kostkę. Składniki wymieszać z majonezem. Sałatkę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.

1 komentarz:

  1. Super. Szybka i łatwa w przygotowaniu i do tego bardzo smaczna. Jak najbardziej polecam:))

    OdpowiedzUsuń