sobota, 8 czerwca 2013

Makaron ze szpinakiem


Dla mnie pyszny! Uwielbiam to danie! Gwarantuję, że jeżeli jesteś fanem makaronów to jestem pewna, że Ci to posmakuje:) 


Składniki:
  • 1 opakowanie makaronu tagiatelle;
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego, około 400g);
  • 100 g masła;
  • 7 dużych ząbków czosnku;
  • 200 g białego sera kremowego;
  • sól i pieprz;
  • 2-3 łyżki oliwy;

Wykonanie:
Zagotować wodę z solą i oliwą, makaron ugotować al dente. Po ugotowaniu nie przelewać zimną wodą. 
Czosnek obrać i posiekać nożem, podsmażyć na maśle. Uważać, aby nie przypalić, bo potrawa wyjdzie gorzka w smaku. Na podsmażony czosnek dodać rozmrożony szpinak i chwilę wszystko razem smażyć. Dodać sól i pieprz do smaku. Na końcu dodać ser, cały czas mieszając (ja kupuję ser w Biedronce biały twarogowy). Chwileczkę wszystko razem smażyć )2-3 minuty). Zdjąć z ognia. Na koniec dodać ugotowany makaron i dokładnie wszystko razem wymieszać. Podawać.

3 komentarze:

  1. uwielbiam taki makaron!

    zapraszam na ekspresowe paczuszki z ciasta francuskiego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. kocham to danie, kochammmmm!

    OdpowiedzUsuń