środa, 29 lutego 2012

Szybka sałatka

Bardzo lubię te sałatkę i to już od baaardzo dawna:) Przepis dostałam od koleżanki, która dostała od swojej koleżanki... Sałatka jest smaczna i szybka w przygotowaniu.



Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska;
  • 1 puszka kukurydzy;
  • 1 puszka czerwonej fasoli;
  • 1 słoik marynowanych cebulek;
  • sól i pieprz;
  • kilka łyżek majonecu;
  • 1 ząbek czosnku (jak ktoś lubi);
Wykonanie:
Kapustę umyć, poszatkować i posolić, aby zmiękła. Kukurydzę i cebulkę dobrze odsączyć, dodać do kapusty. Fasolę przepłukać na sicie pod bieżącą wodą i również dodać do kapusty. Do majonezu dodać roztarty ząbek czosnku, wymieszać. Majonez dodać do sałatki, popieprzyć do smaku i wszystko razem dokładnie wymieszać. Sałatkę dobrze jest przed podaniem lekko schłodzić w lodówce, ale nie koniecznie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz