wtorek, 26 lipca 2016

Sałatka z selerem naciowym




Kolorowa, lekko chrupiąca sałatka... Smaczna:)





Składniki:

  • 3 łodygi selera naciowego;
  • 2 parówki cienkie;
  • 1 puszka kukurydzy;
  • 1 czerwona papryka;
  • 2 jajka;
  • 1 cebula;
  • szczypiorek;
  • majonez;
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego;
  • ząbek czosnku;
  • sól;
  • pieprz;


Seler pokroić w półtalarki, parówki, paprykę i cebulę oraz ugotowane jaja na twardo pokroić w kostkę. Dodać resztę składników: odsączoną kukurydzę i pokrojony szczypior. Wszystkie składniki wymieszać.
Kilka łyżek majonezu, jogurt, obrany i zmiażdżony ząbek czosnku oraz sól i pieprz (do smaku) razem wymieszać, dodać do przygotowanych wcześniej składników i ponownie wymieszać wszystko razem.
Sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce.



2 komentarze: