Kolorowa, lekko chrupiąca sałatka... Smaczna:)
Składniki:
- 3 łodygi selera naciowego;
- 2 parówki cienkie;
- 1 puszka kukurydzy;
- 1 czerwona papryka;
- 2 jajka;
- 1 cebula;
- szczypiorek;
- majonez;
- 2 łyżki jogurtu naturalnego;
- ząbek czosnku;
- sól;
- pieprz;
Seler pokroić w półtalarki, parówki, paprykę i cebulę oraz ugotowane jaja na twardo pokroić w kostkę. Dodać resztę składników: odsączoną kukurydzę i pokrojony szczypior. Wszystkie składniki wymieszać.
Kilka łyżek majonezu, jogurt, obrany i zmiażdżony ząbek czosnku oraz sól i pieprz (do smaku) razem wymieszać, dodać do przygotowanych wcześniej składników i ponownie wymieszać wszystko razem.
Sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce.
Smakowicie się zapowiada. Lubię selera naciowego :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobra i chrupiaca polecam
OdpowiedzUsuń