Przepis na tę sałatkę wygrzebałam w dawno wydanym czasopiśmie, które
regularnie czytam. Jest to "Super Linia". Sałatka okazała się dobrym,
kolorowym i sytym dańkiem na drugie śniadanko do pracy:) Polecam:)
Składniki:
Jajko ugotować na twardo. Cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć. Oliwki pokroić na połówki. Liście sałaty porwać na drobne kawałki. Fasolkę odcedzić i przelać zimną wodą, a obrane jajko pokroić w grubą kostkę lub ósemki. Składniki wymieszać i polać sosem z oliwy, utartej z octem, przyprawionym do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Składniki:
- 100 g tuńczyka w sosie własnym;
- 100 g fasolki czerwonej;
- 1 cebula;
- 1/2 strąka żółtej papryki;
- 1 jajko;
- 5 oliwek zielonych;
- kilka listków sałaty (ja daję lodową);
- 2 łyżeczki octu winnego;
- 2 łyżeczki oliwy;
- sól, cukier i pieprz do smaku;
Jajko ugotować na twardo. Cebulę posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Tuńczyka odsączyć. Oliwki pokroić na połówki. Liście sałaty porwać na drobne kawałki. Fasolkę odcedzić i przelać zimną wodą, a obrane jajko pokroić w grubą kostkę lub ósemki. Składniki wymieszać i polać sosem z oliwy, utartej z octem, przyprawionym do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz