tag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post2257343269393635351..comments2024-03-25T00:49:04.954+01:00Comments on In my kitchen: Makowiec śnieżny (Siostry Anastazji)Alinahttp://www.blogger.com/profile/01619135596100225947noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-35345201176918360112014-03-30T19:46:29.425+02:002014-03-30T19:46:29.425+02:00Wystarczy, że zmielisz surowy mak. Podczas smażeni...Wystarczy, że zmielisz surowy mak. Podczas smażenia mak i tak się sparzy:) Ja robiłam i tak i tak i nie było różnicy.Alinahttps://www.blogger.com/profile/01619135596100225947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-41950423004509446202014-03-29T18:08:57.625+01:002014-03-29T18:08:57.625+01:00Czy mak do tego placka trzeba parzyć i mielić?Czy mak do tego placka trzeba parzyć i mielić?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-50069594492334041092014-02-02T19:39:00.251+01:002014-02-02T19:39:00.251+01:00Ja daję surowe:)Ja daję surowe:)Alinahttps://www.blogger.com/profile/01619135596100225947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-58589024240152356172014-02-02T10:31:26.897+01:002014-02-02T10:31:26.897+01:00chciałam zapytać o białka dodane do maku-czy mają ...chciałam zapytać o białka dodane do maku-czy mają być ubite?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-65421060056707638462013-12-11T14:51:10.428+01:002013-12-11T14:51:10.428+01:00dziekuje za odpowiedz :)dziekuje za odpowiedz :)NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-49742909022888080772013-12-11T14:37:33.424+01:002013-12-11T14:37:33.424+01:00Siostra Anastazja podaje proporcje na dosyć duże f...Siostra Anastazja podaje proporcje na dosyć duże formy, po upieczeniu jej ciasta dosyć okazale się prezentują. Muszę zmierzyć w domu moją blaszkę to potem Ci napiszę w jakiej ja piekłam. Do Twojej formy upiekła bym biszkopta z 7 jajek i może dała bym więcej masy makowej, resztę pozostawiła bym bez zmian.Alinahttps://www.blogger.com/profile/01619135596100225947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-30487032216490989992013-12-11T14:32:18.837+01:002013-12-11T14:32:18.837+01:00Nie wiem ile, bo nigdy tego ciasta z gotowej masy ...Nie wiem ile, bo nigdy tego ciasta z gotowej masy nie robiłam. Potrzebujesz tyle masy makowej, by rozsmarować ją na biszkopcie i by pokryła jego powierzchnię, a po przekrojeniu by była widoczna warstwa maku.Alinahttps://www.blogger.com/profile/01619135596100225947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-48226538962470363582013-12-11T14:29:36.392+01:002013-12-11T14:29:36.392+01:00Do gotowej masy dodała bym mleko i białka i trochę...Do gotowej masy dodała bym mleko i białka i trochę bym posmażyła. Wydaje mi się, że białka powodują to, że masa przy krojeniu się nie rozpada. Ale to są tylko moje przypuszczenia, bo z gotowej masy makowej to tylko raz w życiu chyba korzystałam.Alinahttps://www.blogger.com/profile/01619135596100225947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-76586369649822499972013-12-11T11:40:41.396+01:002013-12-11T11:40:41.396+01:00chcialabym sie jeszcze zapytac na jakiej blaszce P...chcialabym sie jeszcze zapytac na jakiej blaszce Pani piekla to ciasto bo ja zamierzam na 25x40cm i nie wiem czy powinnam zwiekszyc ilosc skladnikow. pozdrawiamNATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-88940610196054119722013-12-11T11:38:35.038+01:002013-12-11T11:38:35.038+01:00a ile tej masy makowej gramowo powinnam miec?a ile tej masy makowej gramowo powinnam miec?NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-85419694553744705972013-12-11T11:36:59.606+01:002013-12-11T11:36:59.606+01:00jesli uzyje gotowej masy makowej to czy cala czynn...jesli uzyje gotowej masy makowej to czy cala czynnosc smazenia odpada? rozumiem ze jesli bede miala gotowa mase makowa kupna to wszystkie skladniki ktore sa w przepisie na mase makowa nie potrzebuje ich tak?NATUSKAhttps://www.blogger.com/profile/15749481941209477585noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-20760595604163129692013-04-28T21:01:25.948+02:002013-04-28T21:01:25.948+02:00Nie trzeba gotować bo samo smażenie powoduje, że m...Nie trzeba gotować bo samo smażenie powoduje, że mak się sparzy:) Nie rozpada się, bo w maku jest białko i ono powoduje, że masa się trzyma. A jak się obawiasz to spokojnie możesz użyć gotowej masy makowej, tylko pamiętaj że wówczas trzeba użyć mniej cukru.Alinahttps://www.blogger.com/profile/01619135596100225947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-35114833072611352432013-04-28T20:36:07.021+02:002013-04-28T20:36:07.021+02:00czy tego maku nie trzeba gotować nie rozsypuje się...czy tego maku nie trzeba gotować nie rozsypuje się podczas krojenia ciasta?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-39995173842907277182013-04-10T16:29:01.289+02:002013-04-10T16:29:01.289+02:00ja z tego powodu że sobie pofolgowałam wyglądam ja...ja z tego powodu że sobie pofolgowałam wyglądam jak własna babka.kocham piec dekorować ,stroić wymyślać np.z kilku ciast robię jedno jakoś można fajnie połączyć różne gatunki.teraz mam problemy zdrowotne piekę zdecydowanie mniej ,ale kocham słodycze milością bezwarunkową.Mogłabym jeść każdą ilość o każdej porze.Nie powinnam mam cukrzycę ale życie jest takie krótkie.Pozdrawiam .Majka J.Podziwiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-64170541570642568232013-04-09T17:23:05.526+02:002013-04-09T17:23:05.526+02:00:):)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13484887903794182175noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-6189967550479465692013-04-08T18:10:16.943+02:002013-04-08T18:10:16.943+02:00Próbuję i serniczków. Upiekłam już parę, ale brak ...Próbuję i serniczków. Upiekłam już parę, ale brak czasu nie pozwala mi na opublikowanie przepisów na blogu. Czekają w kolejce:)Alinahttps://www.blogger.com/profile/01619135596100225947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-54086094326742682412013-04-08T18:07:52.307+02:002013-04-08T18:07:52.307+02:00Majko, witam Cię serdecznie i cieszę się, że podob...Majko, witam Cię serdecznie i cieszę się, że podoba Ci się moja praca przedstawiona na tym blogu:)Uwielbiam pieczenie! I tylko rozsądek nie pozwala mi na to, by wyczarowywać coś cudownego, pysznego i słodkiego każdego dnia:)Alinahttps://www.blogger.com/profile/01619135596100225947noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-23860004184441548592013-04-08T14:41:18.174+02:002013-04-08T14:41:18.174+02:00
Witam.Trafilam do ciebie przypadkiem,ale nie...<br /><br /><br /><br /><br /><br />Witam.Trafilam do ciebie przypadkiem,ale nie mogę się oderwać od twoich fantastycznych wypieków.Wygląda wszystko cudnie.CZytam iczytam a praca czeka.Nawet w cukierni nie wszystko tak wygląda pięknie jak U cIEBIE.Wieczorem znowu Cię odwiedzę.Majka.J.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-11998968923805800142013-04-08T11:43:28.540+02:002013-04-08T11:43:28.540+02:00Serniczków musisz spróbować :) Pamietaj jednak, ze...Serniczków musisz spróbować :) Pamietaj jednak, ze jak dasz za mało mąki to Ci nie wyjdą....<br /><br />A ciasto, które przygotowałaś wyglada smacznie :) Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-27383567420351642622013-04-08T09:44:11.538+02:002013-04-08T09:44:11.538+02:00Alinko obłędne ciacho:) jestem pod wrażeniem:) Alinko obłędne ciacho:) jestem pod wrażeniem:) Antenkahttps://www.blogger.com/profile/06699237142547905321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-32304844087018918292013-04-07T23:04:22.627+02:002013-04-07T23:04:22.627+02:00Uwielbiam przepisy siostry Anastazji. Są pracochło...Uwielbiam przepisy siostry Anastazji. Są pracochłonne ale za to wyborne w smaku :D ola in the kitchenhttps://www.blogger.com/profile/14894795589907044771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-13073926688151994222013-04-07T19:57:33.534+02:002013-04-07T19:57:33.534+02:00też go piekłam, pyszny jest, bardzo lubię ciasta A...też go piekłam, pyszny jest, bardzo lubię ciasta Anastazji.martex.82http://martexsweetdreams.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4796662413131770673.post-61773035145422472032013-04-07T19:28:53.428+02:002013-04-07T19:28:53.428+02:00Wyglada bardzo bardzo apetycznie:)Wyglada bardzo bardzo apetycznie:)nefernefer35https://www.blogger.com/profile/09761929639507874630noreply@blogger.com